Mariska S.

Massage tijdens zwangerschap 
"Een massage is altijd fijn, maar is het ook zeker gedurende de zwangerschap. 

Ik ken Joost van de stoelmassages op het werk en ben later bij zijn praktijk De Hele Mens terecht gekomen, omdat mijn kuiten met het hardlopen wat extra aandacht nodig hadden. Toen ik niet lang daarna zwanger bleek, wilde ik de ontspannen werking van zijn massages niet opgeven. Een korte check met de gynaecoloog, waaruit naar voren kwam dat alle ontspanning en dan zeker massage, een welkome aanvulling zijn tijdens de zwangerschap, maakte dat ik mijn twee-wekelijks bezoek aan Joost onverminderd bleef doorzetten. 

De massage, die vanwege de zwangerschap uit meer strijkende bewegingen bestond en minder stevig op de spieren dan normaal, had zowel voor mij als voor de baby een zeer ontspannende werking - hoe minder stress hoe beter - en het kan daarnaast ook heel helpend zijn bij de verlichting van de nodige zwangerschapskwaaltjes.

In het begin was de massage prima te doen op mijn buik, maar later in de zwangerschap werd ik in zijligging ondersteund door, steeds meer, handdoeken en kussens. Het comfort werd verhoogd door een warmtematras op de tafel. Ik kan het alleen maar ten zeerste aanraden!" (mrt 2022)

Afdrukken